El consorcio

Jornada de treball sobre el subministrament d’aigua regenerada en l’àmbit urbà

Les recents sequeres han posat de manifest de manera inequívoca la necessitat que té Catalunya de desenvolupar nous recursos d’aigua que permetin fer front no sols a determinats usos en períodes crítics, sinó també de manera habitual en períodes de normalitat, per tal de millorar la gestió realitzada fins a l’actualitat. És en aquest marc en el que se situa la regeneració i la posterior reutilització de les aigües residuals depurades, una activitat que a la Costa Brava s’inicia l’any 1989 amb el reg del Golf Mas Nou i que amb el pas dels anys ha anat creixent, tant per la millora dels tractaments com per l’increment del nombre i varietat dels usuaris. A més, en aquests moments la reutilització és una activitat considerada estratègica per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que impulsa el Programa de Reutilització d’Aigües de Catalunya (PRAC).

Una vegada atesos amb èxit els usuaris individuals amb major consum (bàsicament camps de golf, instal·lacions de Pitch & Putt i algunes zones agrícoles), el següent pas endavant i el següent repte és el del subministrament d’aigua regenerada en l’àmbit urbà per a usos no-potables a través de xarxes específiques. Lloret de Mar i Tossa de Mar tenen en servei des del maig de 2007 el que en podríem anomenar la columna vertebral de les seves respectives xarxes, mentre que Port de la Selva preveu tenir-la en servei a inicis de 2010.

Pel fet de ser un tema novedós, encara existeixen al seu voltant tota una sèrie d’incògnites per a la seva consolidació i al seu funcionament rutinari. Algunes d’aquestes incògnites poden ser solventades amb la informació generada pel CCB i l’EMACBSA durant aquests 2 anys d’explotació de les xarxes d’aigua regenerada de Lloret de Mar i de Tossa de Mar, però d’altres, com per exemple les relatives a l’encaix administratiu (concessions, permisos, tarifes, etc.) necessiten ser analitzades amb cura i definides per altres instàncies de l’Administració.

Objectiu

L’objectiu genèric d’aquesta jornada de treball és provocar l’intercanvi d’informació entre les diferents administracions i empreses implicades en la gestió de les xarxes municipals de subministrament d’aigua regenerada.

Com a objectius concrets, podríem destacar:

  1. Exposar als representants municipals els resultats obtinguts fins el moment a Lloret de Mar i a Tossa de Mar i avaluar-ne la seva significació.
  2. Conèixer els aspectes administratius, legals i financers i plans per al foment de la reutilització en l’àmbit municipal
  3. Debatre les necessitats dels ajuntaments en la futura implementació d’aquest nou subministrament

Sede electrónica y transparencia

Bienvenido/a

Bienvenidos a la Sede electrónica del Consorcio de Aguas Costa Brava Girona, el espacio virtual que ponemos a disposición de los particulares y entes públicos para acceder a la información, los servicios y los trámites electrónicos.