Actualitat

Mesures per a la normalització del servei d’aigua potable al Port de la Selva i la Selva de Mar

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona iniciarà demà la construcció d’un nou pou i intentarà recuperar el pou malmès, que ha originat la incidència als dos municipis de l’Alt Empordà

Durant la darrera hora de la tarda i vespre del dilluns 5 d’agost de 2024, es va produir una incidència del sistema d’abastament del Port de la Selva, que va donar lloc a la interrupció del servei i va causar una alteració important en la vida quotidiana d’aquest municipi i també de la Selva de Mar, en plena temporada turística.

Aquesta incidència es va produir per la pèrdua d’operativitat d’una de les dues captacions locals actives, l’anomenat pou vell.

En els darrers anys, els recursos locals de la zona han tingut el seu origen en dos pous, els anomenats pou nou i pou vell, amb aportacions complementàries dels excedents de la xarxa en baixa de Llançà, amb origen tant en les captacions locals d’aquest municipi com en l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) d’Empuriabrava.

Les mesures dutes a terme pel Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, en col·laboració amb els ajuntaments implicats i AGBAR com a empresa explotadora del servei en baixa de tots ells, s’iniciaran demà dimecres amb els treballs de construcció d’un nou pou i de recuperació del pou vell per intentar la normalització del servei d’aigua potable al més aviat possible.
A més, com a mesura més urgent, s’ha portat aigua amb camions cisterna per evitar el buidat total dels dipòsits, mesura que es prolongarà fins que deixi de ser necessari.

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona va assumir, a partir de l’1 d’octubre del 2023, l’abastament en alta del Port de la Selva i la Selva de Mar, que li atorga l’explotació i el manteniment de les captacions locals i dels mòduls de dessalinització.

Actualment i com a fruit del conveni per a la creació de la xarxa bàsica d’abastament de la Costa Brava Nord, el Consorci d’Aigües està impulsant l’obra de connexió del Port de la Selva i la Selva de Mar a l’ETAP d’Empuriabrava a través del dipòsit de Margarits, fins ara emprat únicament per a l’abastament en alta de Cadaqués. Es preveu que aquesta obra pugui estar finalitzada i ser operativa de cara a l’estiu del 2025.

Seu electrònica i transparència

Benvingut/da

Benvinguts a la Seu electrònica del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, l’espai virtual que posem a disposició dels particulars i ens públics per accedir a la informació, els serveis i els tràmits electrònics.